Inhoud editie zomer 2018

De rol van stress bij kanker

Kanker is een veel voorkomende doodsoorzaak zowel bij mensen als bij dieren. Bij honden is het zelfs doodsoorzaak nummer 1. Hoewel bekend is dat stress een factor is die van invloed is op het ontstaan van kanker, wordt kanker in de reguliere geneeskunde tot nu toe vaak alleen bestreden door chirurgie, chemo en bestraling. Natuurgeneeskundig gezien ontstaat kanker door een disbalans in het lichaam. Als natuurgeneeskundig therapeut zullen we moeten proberen te achterhalen waardoor deze disbalans ontstaan is. Met behulp van natuurgeneeskundige inzichten en therapieën kunnen we het lichaam weer zoveel mogelijk terug in balans brengen ter preventie van kanker, ter ondersteuning van een reguliere therapie of indien mogelijk ter bestrijding van de tumor. In dit artkel wordt kort de reguliere zienswijze bij kanker belicht met daarna een natuurgeneeskundig inzicht waarbij de nadruk gelegd wordt op de rol van stress…..

Voeding als medicijn, truth or dare

96% van alle honden en katten ter wereld staan op een dieet van brokken. Omdat ik echter nog geen diëtiste ben tegengekomen die zijn humane cliënten bewerkte voeding aanraadt boven een maaltijd bestaande uit verse voeding, begon ik mij af te vragen waarom we dat in de dierenbranche dan zo massaal doen. Waarom raden wij als dierenartsen, therapeuten en voedingsdeskundigen eigenaren wel aan om hun huisdier op bewerkte, enzym- en baterieloze, ofwel dode voeding, te zetten in plaats van gebruik te maken van wat de natuur hun biedt? Waarom geen voeding nemen die past bij hun gestel zoals in de natuur? En waarom zou dat bij deze dieren, die juist, misschien nog wel meer dan wij, heel intuïtief gericht zijn op de natuur, ineens geen probleem zijn voor hun lijf daar waar er humaan steeds meer en meer bewijzen zijn dat bewerkte voedingsmiddelen ziekte en kanker kunnen veroorzaken? …..

Het carcinogene miasma

Voor de lezer, die niet bekend is met de kretologie uit de klassieke homeopathie: Een miasma is de basisconstitutie of een laag op de basisconstitutie, de vatbaarheid voor ziekte of gedragingen, de aanleg of de predispositie, lichamelijk vaak uit de familie waarin je wordt geboren. Het zal u niet ontgaan, dat bij sommige families veel meer kanker voorkomt, terwijl in andere families weer veel meer hartfalen of andere pathologie voorkomt. De vraag waarom dieren kanker krijgen, kan meerdere antwoorden hebben. In dit artikel wordt geen antwoord gegeven op de invloed van de slechte en onnatuurlijke voeding, die wij onze dieren voorschotelen. Het geeft ook geen antwoord op de gevolgen voor onze dieren van vervuiling op onze planeet. Dit artikel zal de rol van de mens belichten. Daarna geeft het artikel wat meer samenhang weer bij kanker …..