Inhoud editie voorjaar 2016

Hypofysaire dwerggroei

Hypofysaire dwerggroei is een erfelijke aandoening die niet onbehandeld kan blijven. De gebruikelijke behandeling van hypofysaire dwerggroei is een behandeling met reguliere middelen. Audry Wennekers heeft met haar eigen hond ervaren wat de nadelen van de reguliere behandeling en de mogelijkheden van een natuurgeneeskundige behandeling zijn. In 2015 is Audry als veterinair natuurgeneeskundig therapeut afgestudeerd op dit onderwerp……

Kanker behandelen met fytotherapie

In dit artikel bespreekt Sagiv Ben-Yakir het gebruik van kruiden bij de behandeling van tumoren op de huid (papilloom en sarcoid), in diepe huidlagen (plaveiselcelcarcinoom) en onder de huid (fibrosarcomen en zenuwschedetumor) en tumoren op verschillende membranen zoals in de mond (melanoom). Met een korstvormende pasta heeft hij goede resultaten geboekt en diverse huidtumoren weten te verwijderen…….

De hogedrukpan als model

De hogedrukpan is een visuele weergave van het ziekteproces. De pan is geschikt als didactisch middel voor studenten en als middel om eigenaren uitleg te geven over het ontstaan van de klacht en de wijze van behandelen. De pan is bedacht door Hildegard Dijkgraaf en ondersteunt haar idee over genezing…….

De succesvolle praktijk

Er wordt wel gezegd dat therapeuten geen geboren ondernemers zijn. Ze voelen zich in de eerste plaats therapeut en helpen dier en eigenaar met veel liefde voor het vak. Pas in de tweede plaats voelen ze zich ondernemer; de boekhouding, marketing en acquisitie worden als vervelende bijzaken ervaren. Dat dat geen bijzaken zijn, moge duidelijk zijn; veel eigenaren met hun dieren helpen, kan alleen als je goed zichtbaar bent, klanten aantrekt en je financiële zaken goed op orde hebt…….

De succesvolle praktijk, deel 1: DOEN

Er is veel onderzoek gedaan naar de eigenschappen die een ondernemer moet hebben om succesvol te zijn in het ondernemen. Martijn Driessen is in 2005 aan de Rijksuniversiteit Groningen gepromoveerd op het onderwerp “Ondernemerschap”. Albert Gray bestudeerde veel succesvolle mensen. Zijn quote “Succesvolle mensen hebben de gewoonte dingen te doen die anderen niet graag doen” is zijn belangrijkste conclusie. Met die quote slaat Albert Gray de spijker op de kop…….