Inhoud editie najaar 2017

Water, het mysterie van het leven

Het basiselement van al het leven op aarde is gebaseerd op water. Zonder water is er geen leven. Water, H2O bevat twee kritische elementen voor het leven, te weten waterstof en zuurstof. Maar wat is nou eigenlijk het mysterie van water? Wat is nou eigenlijk het mysterie van de chemie van het leven?…..

Het element Water

Hoe interessant is het dat duizenden jaren geleden, zowel het mystieke India als in het keizerrijk van China als in de klassieke oudheid van het Griekse rijk, theorieën zijn bedacht over hoe het universum werkt en hoe het is opgebouwd? Deze oude culturen wisten zeer waarschijnlijk niet van elkaars bestaan en dat maakt het boeiend om deze filosofieën eens naast elkaar te zetten en te vergelijken. In dit artikel nemen we een duik in het Water element van de Europese natuurgeneeskunde en van de Chinese Geneeswijzen (TCM)…..

PPID natuurgeneeskundig behandelen, zin of onzin?

PPID is een endocriene aandoening die veel voorkomt bij oudere paarden. Eén van de symptomen is veel drinken en veel plassen. Het is een aandoening die nog niet te genezen is en waarvan de oorzaak nog niet bekend is. Ilze van Merrebach deelt in dit artikel de kennis en ervaring die ze opgedaan heeft tijdens haar opleiding en in haar praktijk…..

Blaasproblemen bij katten

Blaasproblemen bij katten komen regelmatig voor. Via mijn werkzaamheden als dierenartsassistente en als diertherapeut heb ik daardoor veel ervaring opgedaan met blaasproblemen bij katten. Mijn kennis en ervaring heb ik gecombineerd tot een eigen visie op de holistische behandeling van blaasproblemen bij katten. Deze visie deel ik in dit artikel……